Gyártók Önállósodna elektromos autói készítésében a Honda

Önállósodna elektromos autói készítésében a Honda

autopro.hu/V.M. | 2021.06.30 06:20

Önállósodna elektromos autói készítésében a Honda

Fotó: Facebook/Honda Global

A Honda a General Motors-szal fogja gyártatni az észak-amerikai piacra szánt első kettő tisztán elektromos modelljét, a későbbieket azonban már saját üzemeiben fogja készíteni.

Hirdetés

Tavaly áprilisban érkezett a hivatalos bejelentés, miszerint a Honda, első kettő észak-amerikai piacra szánt teljesen elektromos modelljét a GM Ultium akkumulátoros architektúrájára fogja tervezni, az autókat pedig az amerikai fél helyi üzemeiben fogják összeszerelni.

Az akkumulátoros elektromos járművek fejlesztésében némi lemaradásban lévő Honda azonban a későbbi kanadai és amerikai piacra szánt modelleknél már nagyobb önállóságra törekszik, és azokat saját egységeiben készítené.

„Határozott szándékunk, hogy a saját üzemeinkben gyártsunk” – idézi Dave Gardnert, a Honda Amerika vezető alelnökét az Associated Press. Gardner azt is közölte továbbá, hogy a benzin-elektromos hibridek építésével tapasztalatokat gyűjtöttek az akkumulátorgyártás terén.

Már saját platformon is dolgoznak

A The Detroit News cikke szerint vállalati tisztviselők nyilatkozataiból az is kiderült, hogy az OEM már saját elektromos architektúrán is dolgozik. Mindezekből jól látszik, hogy a japán gyártó minél nagyobb önállóságra törekszik a sokáig háttérbe szorult akkumulátoros elektromos modellek készítésében.

A Honda eredetileg hibridekkel kívánt megfelelni a szigorodó kibocsátási előírásoknak, azonban a kormányzati intézkedések végül tisztán elektromos típusok felé terelték – nyilatkozta Gardner.

A Honda idén tavasszal jelezte, hogy 2040-től nem fog belső égésű motoros autókat forgalmazni Észak-Amerikában.

Kiemelt Partnereink