Gyártók Olyan kevés autót gyárt az Opel, hogy már a dolgozók is aggódnak

Olyan kevés autót gyárt az Opel, hogy már a dolgozók is aggódnak

autopro.hu/S.B. | 2018.08.17 12:29

Olyan kevés autót gyárt az Opel, hogy már a dolgozók is aggódnak

A német márka várhatóan visszafogja a termelést két hazai telephelyén. Bár a dolgozók aggódnak, a cég közleménye szerint megteszi a szükséges intézkedéseket a munkahelyek védelmére.

Hirdetés

Az Opel ősztől két németországi telephelyen is lelassítja a termelést az értékesítések visszaesése miatt, írja az Allgemeine Zeitung. A vállalat a rüsselsheimi üzemben óránkénti 55-ről 42-re, az eisenachi gyárban pedig 37-ről 30-ra fogja csökkenteni a gépjárművek előállítását, írja a lap. A hírek szerint az Opel lengyelországi telephelyén, Gliwicében az eredeti 40 helyett már most is csak 25 autó gördül le a szerelősorról.

Az Opel nem kívánja bővebben részletezni a termelésirányítási lépést, azt azonban hozzátette, a termelési terveket természetesen folyamatosan módosítják a körülményektől függően.

Mivel a múlt hónap elején a menedzsment megállapodást kötött a munkavállalókkal a német helyszíneken való befektetésekről és a munkahelyvédelmi intézkedésekről 2023 júliusáig tartó időszakra, a munkások a termelés jelenlegi korlátozása miatti aggodalmai alaptalannak tekinthetők.

Az Opel rüsselsheimi üzemében jelenleg az Insignia és a Zafira készül, míg Eisenach szerelősorairól az Adam és a Corsa példányai gördülnek le.

Kiemelt Partnereink