Gyártók Olcsóbb Tesla kell Kínának

Olcsóbb Tesla kell Kínának

Biró Csongor | 2015.10.26 09:14

Olcsóbb Tesla kell Kínának

Elon Musk nem lehet elégedett, a világ második legnagyobb autópiacán januártól szeptemberig csak 3025 Tesla modellt (Model S) adtak el, ami messze kevesebb a terveknél.

Hirdetés

Ilyen kis mennyiségnél a profit szóba sem jöhet (legalább évi ötezer eladása szükséges, hogy fekete számok jelenjenek meg a pénzügyi jelentésben), ezért az üzleti guru úgy határozott, hogy két éven belül helyi gyártásban piacra dobnak egy vonzóbb árú változatot. Musk arról nem nyilatkozott hol húzzák fel a Tesla-gyárat, ahogy azt sem említette meg, ki lesz a partner - hisz Kínában egyetlen gyártó sem termelhet kínai partner nélkül. Azt azonban elárulta, hogy a kínai vásárlók harmadárral olcsóbban juthatnak hozzá a teljesen elektromos luxusautóhoz.

Made in China felirat kerül az autóra

Hogy ettől nőni fognak-e az eladások még nem biztos, a kínaiak ugyanis leginkább azért nem vesznek elektromos autót, mert sok helyen még nem megoldható a zavartalan töltés. Tavaly 2500-nál is kevesebb Teslát vettek Kínában. Biztató, hogy a növekedés folyamatos, míg az első negyedévben 797, a másodikban 883, a harmadikban 1345 autót szállítottak ki az ügyfeleknek. 2016-ban a szakértők jelentős növekedést várnak, mert megjelenik a kínai piacon is a Tesla szabadidő-autója, a Model X.

Kiemelt Partnereink