Gyártók Nincs megállapodás a Tesla történelmi üzletéről

Nincs megállapodás a Tesla történelmi üzletéről

autopro.hu/V.M. | 2021.11.02 17:17

Nincs megállapodás a Tesla történelmi üzletéről

Fotó: Tesla

Több mint egy héttel azután, hogy a Hertz Global Holdings autókölcsönző százezer Tesla megrendeléséről tett bejelentést, a Tesla-vezér Elon Musk közölte, hogy a kettő vállalat között még nem született formális megállapodás.

Hirdetés

A Hertz október végi, a Tesla számára az eddigi legnagyobb megrendelést jelentő bejelentése korábban megdobta az elektromosautó-gyártó részvényeinek árfolyamát, amivel annak értéke az első autógyártóként meghaladta az ezer milliárd dollárt. Musk azonban nemrég az árfolyam emelkedésére is utalva a Twitteren azt írta: „Ha ez részben a Hertz miatt van, szeretném hangsúlyozni, hogy még nem írtunk alá szerződést.”

Musk mostani megszólalásának hírére a részvények árfolyama négy százalékkal esett a kora reggeli kereskedés idején.

A Tesla nem válaszolt a Reuters megkeresésére, a Hertz viszont jelezte, hogy a kaliforniai autógyártó már meg is kezdte a rendelése teljesítését, ami az október végi közlése szerint 2022 végére fog befejeződni.

A csődvédelem alól alig pár hónapja kikerült Hertz ügyvezető vezérigazgatója, Mark Fields még a rendelés bejelentésekor megosztotta, hogy az főként Model 3 szedánokra vonatkozik. Mivel annak legolcsóbb változata mintegy 44 ezer dollárba kerül, a teljes ügylet értéke körülbelül 4,4 milliárd dollár lehet – feltéve, hogy a Hertz megrendelése kizárólag a kompakt modellre vonatkozik.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink