Gyártók Százezer új Tesla érkezik egy autókölcsönzőhöz

Százezer új Tesla érkezik egy autókölcsönzőhöz

MTI | 2021.10.26 06:18

Százezer új Tesla érkezik egy autókölcsönzőhöz

Fotó: Tesla

A Hertz Global Holdings, a világ egyik legrégebbi autókölcsönzője, százezer elektromos autót rendel a Tesla cégtől. Az óriási mennyiségben megrendelt Model 3 típusú autókat jövőre szállítja a gyártó.

Hirdetés

A patinás autókölcsönző, a Hertz Global Holdings azt közölte, hogy az amerikai elektromosautó-gyártótól a Model 3 autókat rendelte meg, 2022 végéig történő szállítással. A vételárról nem közölt semmit a 2020 májusában csődvédelem alá került és onnan csupán négy hónapja kikecmergett autókölcsönző, de mivel a Model 3 jelenlegi ára 40 ezer dollár körüli, az ügylet értéke elérheti a négymilliárd dollárt.

A bejelentés az első lépés afelé, hogy a Hertz autóparkja döntő részben elektromos legyen. A Hertz félmillió autót és teherjárművet kölcsönöz mintegy 150 országban.

Tervek szerint a Tesla a következő 14 hónapban szállítja le a megrendelt autókat, amelyeket az Egyesült Államokban és számos európai országban állít forgalomba a Hertz. A Hertz bejelentése 14,9 százalékos pluszba lökte a Tesla részvényárát a New York-i tőzsdén, amivel a kaliforniai OEM piaci kapitalizációja meghaladta az egybillió dollárt. Ahogy azt a Reuters is megírta, ezzel a Tesla az első olyan autógyártóvá vált, aminek értéke túllépte az ezer milliárd dolláros határt.

Októbertől a vállalat vezérigazgatója ideiglenesen az a Mark Fields lett, aki korábban a Fordnál töltötte be ezt a pozíciót.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink