Gyártók Német prémiumokat hagyna le a Li Auto

Német prémiumokat hagyna le a Li Auto

autopro.hu/D.Á. | 2023.08.10 08:19

Német prémiumokat hagyna le a Li Auto

Fotó: Facebook/LiAutoONE

A kínai Li Auto elmondása alapján meg akarja előzni eladásokban a BMW-t, a Mercedes-Benzt és az Audit a világ legnagyobb autópiacán, a kínain. Az egyre több új modellel előálló és azok gyártását felfuttatni tervező gyártó a célt már 2024-ben el kívánja érni.

Hirdetés

A Li Auto vezérigazgatója, Li Xiang a befektetőknek elmondta, cége az első számú prémiumautó-gyártó szeretne lenni Kínában az eladásokat tekintve. Hozzátette, a vállalat akár a havi 40 ezer kiszállított autót is elérheti a negyedik negyedévben, miután felfutott a gyártás.

A 2015-ben alapított Li Auto az idei év végén fogja bemutatni első tisztán elektromos modelljét, a Megát, melytől azt várják, hogy a legkeresettebb modell lesz Kínában az 500 ezer jüanos árszint felett, mindenféle hajtást tekintve. A vállalat jövőre négy új modellt mutat be, köztük három elektromos autót.

A Tesla által januárban elindított árháború hatására a kínai elektromosautó-gyártó startupok, köztük például a Nióval és az Xpeng-gel visszaeső eladásokat és egyre növekvő veszteségeket szenvedtek el az év első felében. A Li Autónak azonban sikerült növelnie piaci részesedését a 300 ezer jüannál drágább autók szegmensében és a profitja is növekedett idén, köszönhetően a négy hibrid modelljének, amelyekkel a családokat célozzák.

A számok nem hazudnak

A cég zsinórban harmadszorra jelentett pozitív nettó bevételt a második negyedévben, ami az elsőhöz képest 147 százalékos növekedést jelent. A Li Auto 173.251 autót szállított ki az év első hét hónapjában, ami éves összevetésben 145 százalékos növekedés. A cél több mint 100 ezer autó kiszállítása a harmadik negyedévben.

A BMW, a Mercedes-Benz és az Audi, amelyek idén a kereskedők által jelentősen csökkentett árakkal versenyeznek, havonta 31.500 és 70 ezer autó között értékesítettek az év első felében a kínai autógyártók szövetsége szerint – számolt be a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink