Gyártók Nemcsak Kecskeméten okoz gondot a chiphiány a Daimlernek

Nemcsak Kecskeméten okoz gondot a chiphiány a Daimlernek

autopro.hu/P.B. | 2021.07.28 06:17

Nemcsak Kecskeméten okoz gondot a chiphiány a Daimlernek

Fotó: Daimler Global Media Site

Kecskemét mellett három német üzemben is komoly gondokat okoz a chiphiány a Mercedes-nek, emiatt dolgozók ezreit küldte a járvány alatt bevett Kurzarbeitra, azaz rövidített munkaidőre a vállalat, három üzem ideiglenesen leáll.

A Daimler a német sajtónak megerősítette, hogy Brémában, Sindelfingenben és Rastattban is fel kellett függesztenie a termelést – Kecskemét mellett. Ahogyan az autopro.hu is beszámolt róla, a hazai Mercedes gyárban három hétig szünetel a termelés, a német üzemek ennél szerencsésebbek: Rastattban két hétre, a jövő hét végéig áll le a munka, míg SIndelfingenben és Brémában csak ezen a héten, azaz a harmincadik héten szünetel a gyártás.

Pontos adatot nem tudni arról, hogy hány alkalmazottat kellett Kurzarbeitra küldeni a lezárások miatt – egyes lokációkban nem állt le minden gyártósor, Sindelfingenben például a legjövedelmezőbb modelleket készítő Factory 56 nem áll le.

Az Automobilwoche szerint tíz-húszezer dolgozóról lehet szó (a kecskeméti üzemmel együtt), akik rövidített munkaidőre kényszerülnek. A most ismét alkalmazott Kurzarbeit Németországban az egyik legnépszerűbb formája volt a járvány alatt a dolgozók támogatásának.

Kiemelt Partnereink