Gyártók Nem volt jó októbere a Mercedesnek

Nem volt jó októbere a Mercedesnek

autopro.hu/P.B. | 2020.11.06 17:17

Nem volt jó októbere a Mercedesnek

Fotó: Kuthi Áron

Öt százalékkal elmaradnak a Mercedes-Benz októberi eladásai a 2019-es októberhez képest. A Smart esetében még rosszabb a helyzet, majdnem feleannyi Smartot sikerült csak eladni, mint az előző évben.

Hirdetés

Közel 196 ezer személyautót értékesített a Mercedes-Benz októberben, ez öt százalékkal kevesebb a 2019 októberi adatokhoz képest. A mínuszos eredmény különösen azért lehet fájó a Mercedes számára, mert számos márka volt képest pozitív eredmény elérése az elmúlt időszakban.

Ha az egész éves adatokat nézzük, a tavaszi leállások miatt nem csoda, hogy szintén negatívban vannak a Mercedes mutatói, bár a korábbiakhoz képest már zárult az olló. Jelenleg 1,6 millió eladott autónál jár a Mercedes az évben, ez 12,7 százalékos lemaradást jelent a tavalyi évtől. A mélypont április volt, akkor 44 százalékos volt a mínusz a járvány miatti leállások miatt.

Nem túl kelendő a Smart

A Mercedes kistestvére, a Smart jóval gyengébb októbert zárt. A márka alá tartozó modellekből 4741 darab talált gazdára, ez negyven százalékos visszaesés 2019-hez képest. Éves összevetésben a kisteherautók sem fogynak jól, de szeptemberhez képest több furgont adott el a Mercedes.

Kiemelt Partnereink