Gyártók Nem veszik, ezért visszavágják a Fiat 500e gyártását

Nem veszik, ezért visszavágják a Fiat 500e gyártását

MTI/autopro.hu | 2024.02.06 09:47

Nem veszik, ezért visszavágják a Fiat 500e gyártását

Fotó: FCA Pressroom

A Stellantis autóipari konszern, a Fiat márka tulajdonosa csökkenti a termelést február közepétől március végéig a torinói Mirafiori üzemben a teljesen elektromos Fiat 500-as, valamint a Maserati sportkocsi modellek iránt jelentkező gyenge kereslet miatt.

A cég bejelentése szerint február 12-től március 30-ig a Mirafiori üzem egy nyolcórás műszakban termel majd a szokásos két műszak helyett. Február 12-én egy napra teljesen leállítják a munkát. A szóvivő hangsúlyozta, hogy az autógyár nyitva hagyta a lehetőséget a termelés teljes leállítására, ha a kereslet még gyengébbnek bizonyul a mostaninál.

A szakszervezet közleménye szerint az üzem 2250 alkalmazottja közül hetente 300-350 lehet érintett az átmeneti szabadságolásban, a többieket más feladatokörökben foglalkoztatják majd a Mirafiori üzemben. Az elektromos Fiat 500-as modell gyártásával 1250, a Maserati modellek gyártásával 1000 alkalmazott foglalkozik.

Amint arról korábban az autopro.hu is beszámolt, Olaszország 950 millió eurónyi támogatási programot jelentett be, ezzel segítve az olaszokat abban, hogy a belső égésű helyett inkább az elektromos autókat vegyék.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink