Gyártók Nem tudja kiszállítani járműveit a Stellantis

Nem tudja kiszállítani járműveit a Stellantis

autopro.hu/V.M. | 2022.11.24 06:18

Nem tudja kiszállítani járműveit a Stellantis

Fotó: Stellantis

Ügyhöz közeli források szerint a Stellantis egy elhagyatott kelet-franciaországi repteret használ azon elkészült autói tárolására, melyeket nem tudnak kiszállítani logisztikai szűk keresztmetszetek miatt.

Hirdetés

Az autógyártók Európa szerte problémákba ütköznek kész járműveik kiszállításakor a teherautóvezetők, illetve a közúti és a vasúti teherszállítási kapacitások hiánya miatt, ami az ukrajnai háború és a koronavírus-járvány együttes hatására állt elő.

A Reuters-nek nyilatkozó források szerint a Stellantis azokat a kész járműveket, melyeknek a Sochaux településén található gyárának területén nem jut hely, egy mintegy 40 kilométerre fekvő volt katonai reptérre szállítja, hogy aztán ott tárolja azokat.

A brit hírügynökség megkeresésére a konszern szóvivője annyit válaszolt, hogy „az autók tárolásának céljából további helyszínek és területek biztosításán dolgozik” a vállalat.

Egy szakszervezeti forrás elárulta, hogy a Stellantis egy napon körülbelül 1100 autót készít a Peugeot 3008 és 5008 modelleket gyártó létesítményben, azonban csak 800 jármű elszállításához tud kapacitást allokálni.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink