Gyártók Nem sokáig, de még folytatódik VW Up gyártása

Nem sokáig, de még folytatódik VW Up gyártása

autopro.hu/V.M. | 2023.10.12 15:22

Nem sokáig, de még folytatódik VW Up gyártása

Fotó: Volkswagen Newsroom

A korábbi hírekkel ellentétben még nem állt le a legkisebb Volkswagen gyártása. A kisautók rajongóinak azonban nincs sok okuk az örömre, az Up ugyanis hivatalosan is elbúcsúzik az idén.

Hirdetés

Nemrég arról érkezett hír, hogy a VW Up gyártása leállt Pozsonyban. A nem hivatalos információt most cáfolta a német OEM, egyúttal a gyártás tényleges leállásának idejéről is beszélt.

Az Autocarnak küldött közleményében a VW azt írta: „Az Up és az e-Up gyártása a negyedik negyedévben áll le Pozsonyban. Emiatt a járművek egyedi konfigurálása nem lesz többé lehetséges. A vásárlók a helyi VW kereskedőknél informálódhatnak a készleten maradt előre konfigurált autókról.”

A közleménynek megfelelően a mikroautók mostanra nem konfigurálhatóak a VW magyarországi honlapján.

A háromhengeres motorokkal választható, 2011 óta kapható Up, és a 2014-ben megjelent tisztán elektromos e-Up a kettő testvérmodelljüket követően távoznak a kínálatból. A Seat Mii és a Škoda Citigo 2020-ban és 2021-ben kerültek kivezetésre.

A típusok nem közvetlen utódjának a 20 ezer eurónál olcsóbbnak szánt VW ID.1 ígérkezik, a tisztán elektromos autó a következő öt éven belül jelenik meg. Jelenleg a VW Polo tölti be a német márka belépőmodelljének szerepét.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink