Gyártók Nem lehet Mercedes G-osztályt rendelni

Nem lehet Mercedes G-osztályt rendelni

autopro.hu/P.B. | 2022.01.31 15:19

Nem lehet Mercedes G-osztályt rendelni

Fotó: Daimler Global Media Site

A Mercedes-Benz G-osztály a gyártó ikonikus modelljei közé tartozik. Ez részben annak köszönhető, hogy külső megjelenésében az elmúlt negyven évben szinte semmit nem változott az autó, ugyanolyan szögletes, amit értékelnek is a vásárlók: folyamatosan nagy a kereslet a modell iránt, de a chiphiány és az ellátási nehézségek miatt a gyártó nem tudja azt kielégíteni.

Hirdetés

Mi sem mutatja jobban a Mercedes G-osztály népszerűségét, mint az autó iránti kereslet. A chiphiány és az ellátási nehézségek miatt azonban az elmúlt időszakban már két évre nőtt a várakozási idő a modell iránt. A problémát egy huszárvágással oldotta fel a Mercedes: január 17-étől kezdve nem fogad rendeléseket az autóra.

Ez okozott némi problémát a kereskedésekben, őket ugyanis előre nem figyelmeztette a gyártó, így volt, ahol vissza kellett mondani olyan rendeléseket, amiket a kereskedésben felvettek. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikortól lehet újra G-osztályt rendelni.

Jön az elektromos változat

A Mercedes-Benz megerősítette a korábbi értesüléseket, és a kapacitáshiányra hivatkozott. Ugyanakkor arról is tájékoztatták a német sajtót, hogy dolgoznak a termelés újraindításán, 2024-től pedig elektromos változatban is lehet majd kapni a G-osztályt a tervek szerint.

A kereskedések előzetes rendelést felvehetnek a G-osztályra, azonban aki most akar ilyen autót venni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia: a listaár közel 105 ezer euró Németországban, kedvezményre pedig nemigen lehet számítani. Sőt, egyes hírek szerint az Egyesült Államokban már felárat kérnek a modellért – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink