Gyártók Nem kap új lendületet a Mercedes-Renault partnerség

Nem kap új lendületet a Mercedes-Renault partnerség

autopro.hu/V.M. | 2023.06.02 17:19

Nem kap új lendületet a Mercedes-Renault partnerség

Fotó: Renault Media

Bennfentes források szerint a Mercedes-Benz Group nem fog részt vállalni a Renault FlexEvan elektromos furgon projektjében, inkább a saját elektromos platformján alapuló modellekre fog fókuszálni.

Hirdetés

A német és francia autógyártók a múltban több projektben is együttműködtek, többek között a kishaszonjárművek szegmensében. A kooperáció azonban fokozatosan elhalni látszik, és jelenleg csupán a Citan furgonra korlátozódik. Mindezt annak ellenére, hogy a Renault régóta keresi a módját annak, hogy új életet leheljen az együttműködésükbe.

A FlexEvan elektromos furgont, amelyet 2026-ban terveznek piacra dobni, a Renault és a Nissan márkák számára fejlesztik.

A Reuters megkeresésére a Mercedes-Benz megerősítette, hogy nem terveznek olyan közepes vagy nagy méretkategóriájú furgont piacra vinni, ami nem a nemrég bemutatott moduláris VAN.EA elektromos platformjukra épül.

Gyárakat még megoszthatnak

„Való igaz, hogy a kishaszongépjárműveket illetően az együttműködés nagy részt lezárult” – nyilatkozta az egyik forrás.

Egy másik elárulta, hogy bár jelenleg konkrét közös projekt lehetőségét nem vizsgálja a volt Renault-Nissan vezér, Carlos Ghosn korszaka óta együttműködő kettő gyártó, a jövőben még lehet szó gyártókapacitások megosztásáról.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink