Gyártók Nem ígérkezik egyszerűnek a Tesla Model Y német gyártásának megkezdése

Nem ígérkezik egyszerűnek a Tesla Model Y német gyártásának megkezdése

autopro.hu/V.M. | 2020.10.09 12:22

Nem ígérkezik egyszerűnek a Tesla Model Y német gyártásának megkezdése

Fotó: teslamotorsinc.sharepoint.com

Az amerikai Tesla vezérigazgatója, Elon Musk nemrég közölte, hogy jelentős a kockázat a Model Y SUV 2021-től esedékes berlini gyártásával kapcsolatban, aminek oka, hogy a típushoz új típusú akkumulátorokat és gyártási technológiát is használni fognak.

Hirdetés

A Tesla 2021 második felében akarja megkezdeni a Tesla Model Y egy új verziójának gyártását a még építés alatt álló németországi üzemben, amit Gigafactory Berlinnek is szoktak nevezni.

Musk az új gyártási technológia alatt aligha nem azokra az alumíniumöntő gépekre utalt, amikkel radikálisan csökkenthető az alumínium karosszériák alkotórészeinek száma.

A Tesla továbbá egy új, eddigiektől eltérő szerkezeti kialakítású akkumulátorral látná el az Európában készülő Model Y-okat. Ehhez azokra az új, nagyobb energiatároló-képességű 4680 jelzésű akkumulátorcellákra lesz szükség, amikről Musk a szeptemberi Akkumulátor Napon beszélt, és melyek gyártása szintén 2021-ben fogja kezdetét venni.

Ezeknek a celláknak fontos szerepet szánnak az akkuk árának csökkentésében, és a Tesla akkumulátorcella-termelésének felfuttatásában, hogy az végül elérje a 3000 gigawattórát 2030-ra.

Musk egy Twitter-bejegyzésében azt is közölte, hogy a kaliforniai és a sanghaji gyárakban két év alatt fognak teljesen átállni az új cellák alkalmazására – jelenti a Reuters.

Kiemelt Partnereink