Gyártók Nem gyárt többé hippimobilt a Volkswagen

Nem gyárt többé hippimobilt a Volkswagen

autopro.hu | 2014.02.10 18:03

Nem gyárt többé hippimobilt a Volkswagen

Az egyre szigorodó biztonsági és környezetvédelmi előírások következtében 2013 végén, 56 esztendő után fejeződött be a T2 brazíliai gyártása, ami egy korszak végét is jelenti egyben: több mint 1,12 millió kombi gördült le a szerelőszalagról.

Hirdetés

Folyamatosan továbbfejlesztett, alapkonstrukciójában azonban változatlan formában készült el a brazil metropolisz, Sao Paulo közelében az itt gyártott T2 modellek utolsó példánya. Az Anchieta Volkswagen üzemében talán senki nem gondolta a T1 1957-es illetve a továbbfejlesztett T2 1975-ös gyártás kezdetekor, hogy több mint fél évszázados munka veszi kezdetét. Évente mintegy húszezer példány hagyta el a gyárat.

A modellek egy kifejezetten erre az alkalomra készült különleges változattal búcsúznak. A kis sorozatban készülő változat olyan exkluzív felszereléseket tartalmaz, mint a kéttónusú fényezés, a luxus utastér-kárpitozás, valamint az 1957 óta készült változatokat idéző dizájn-elemek. A sorozat végül 1200 példányra korlátozott számban készült, miután az eredetileg tervezett 600 darab a vártnál jóval gyorsabban talált gazdára.

Az 1200-as számú példány azonban sosem kerül vevőhöz, hanem visszatér a gyökerekhez: a Volkswagen Haszonjárművek hannoveri oldtimer műhelyének kiállításán talált jól megérdemelt végső pihenőre.

Volkswagen Transporter Kombi Last Edition
Kattintson a képre további fotók megtekintéséhez!

Kiemelt Partnereink