Gyártók Nem érinti a járvány a Fiat üzemeit

Nem érinti a járvány a Fiat üzemeit

autopro.hu/K.Á. | 2020.03.11 13:23

Nem érinti a járvány a Fiat üzemeit

Fotó: FCA Pressroom

Annak ellenére, hogy az olasz kormány most már az egész országra kiterjedő korlátozásokat vezetett be a koronavírus terjedésének meggátolása érdekében, a Fiat gyáraiban egyelőre folytatódik a termelés.

Hirdetés

Az eddig életbe léptetett intézkedéseken túl az FCA Csoport azonnali lépéseket tesz dolgozói egészségének megvédéséért, valamint a vészhelyzet helyes kezelése érdekében - olvasható az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles autókonszern hétfőn kiadott közleményében.

A gyártó azonnali hatállyal elrendelte az otthonról végezhető munkát az erre alkalmas munkakörökben valamint a nem elkerülhetetlen üzleti utak lemondását. Ezeken túlmenően is törekednek az emberi kontaktusok minimalizálására és a telephelyeik kapuinál ellenőrzött belépést vezettek be.

A konszern arról számolt be, hogy mindezek ellenére a gyártásban nem tapasztalható fennakadás, számos intézkedést tettek a beszállítói lánc folytonosságának megőrzésére. Az FCA Csoportnak Olaszországban 16 gyára, üzeme van, itt Fiat, Alfa Romeo és Jeep modellek egyaránt készülnek.

A Fiat múlt héten rendhagyó módon indította el első tisztán elektromos modelljének, a Fiat 500e-nek a karrierjét. A kisautót eredetileg a genfi autószalonon ismerhette volna meg a nagyközönség, de a koronavírus-járvány keresztülhúzta a terveket. A modellt Olivier Francois, a Fiat globális márkaigazgatója online mutatta be egy Milánóban forgatott filmben. "Milánó az ország gazdasági motorja, a dizájn, a divat, a stílus, a luxus fellegvára. És e nehéz pillanatokban újra szeretnénk tölteni a város energiáit és optimizmusát" - mondta az igazgató, utalva arra, hogy Észak-Olaszországot érinti legdrasztikusabban a járvány.

Eddig a Ferrari maranelloi gyára sem állt le. Enrico Galliera kereskedelmi vezető azt nyilatkozta, figyelemmel követik az ellátási láncaik alakulását, de ebben a helyzetben egyértelműen segítő tényező, hogy a márka nem készletre, hanem megrendelések alapján termel.

Kiemelt Partnereink