Gyártók Nem engedné el az olcsóbb autókat a Stellantis

Nem engedné el az olcsóbb autókat a Stellantis

autopro.hu/P.B. | 2022.12.09 16:23

Nem engedné el az olcsóbb autókat a Stellantis

Fotó: Stellantis

Az elektromos autók egyelőre többnyire drágábbak, mint belső égésű társaik. Ennek a Stellantis vállalat csoport európai részlegének egyik vezetője, Uwe Hochgeschurtz szerint sürgősen változnia kell.

Hirdetés

A Volkswagen-vetélytárs Stellantis Csoport nézetei szerint az elektromos járművek árait kedvezőbb keretek közé kellen szorítani, hogy a fogyasztók átállása a környezetszennyező járművekről a rekord infláció és a nyersanyaghiány ellenére is anyagi szempontból kedvező legyen.

„Figyelnünk kell arra, hogy a termékeink még a megfelelő ártartományban maradjanak, hogy az emberek számára a mobiliáts megfizethető legyen” - jelentette ki Uwe Hochgeschurtz a Handelsblatt folyóirat rendezvényén. Emellett fontos, „hogy a költségeink is mihamarabb megtérüljenek” – tette hozzá.

Nem lesz mindig drágább az elektromos

Sok akkumulátoros elektromos jármű továbbra is, mind előállításban, mind értékesítésben drágább a hasonló képességű belső égésű modellekhez képest. Hochgeschurtz szerint a következő tíz évben várható az árak „bizonyos mértékű” közeledése.

„A vásárlóerő nem fog örökké növekedni” - figyelmeztetett az ukrajnai háború következményeként fellépett energiaválságból fakadó minden területet érintő drágulásokra.

2030-tól már csak elektromos autók Európa útjain

A Stellantis Csoport és a hozzá tartozó márkák - mint az Opel, Peugeot, Citroën, DS, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Chrysler és a Jeep - célja, hogy 2030-tól csak tisztán elektromos járművek kerüljenek a kínálatába Európában, míg az Egyesült Államokban addigra a piac felét kell lefednie az elektromos járműveknek – írja az Automobilwoche.

„Meg fogjuk oldani a széndioxid problémát, ha a kibocsátást gyorsan tudjuk csökkenteni” - fogalmazott Uwe Hochgeschurtz hozzátéve, hogy a megfelelő technológiák használatának ugyanakkor megfizethetőnek kell maradnia.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink