Gyártók Nem eladó a Lamborghini

Nem eladó a Lamborghini

autopro.hu/B.A. | 2019.10.14 17:45

Nem eladó a Lamborghini

Egyes hírek szerint a Volkswagen eladná, vagy külön tőzsdére vinné az olasz luxus-sportautómárkát. A wolfsburgiak cáfolták a híreszteléseket.

Hirdetés

A Volkswagen cáfolta azokat a híreket, miszerint értékesítenék vagy tőzsdére vinnék a csoporthoz tartozó sportautó gyártót, a Lamborghini-t. A pletyka azzal indokolta az esetleges értékesítést, hogy a csoport inkább a szélesebb rétegeket kiszolgáló márkára fókuszálna – írta hírlevelében az Erste Befektetési Zrt.

Majdnem dupláztak

A Lamborghini kiszállítási egyébként dinamikusan 95,7 százalékkal 4553 nőttek idén az első félévben 2018 hasonló időszakához képest. A Volkswagen csoport féléves gyorsjelentése megállapította, hogy luxusmárka valaha volt legjobb fél évét zárta idén június végén. Tavaly egész évben 6571 Lamborghini kelt el az előző évi 4056 után. Az ugrásszerű növekedést jól jelzi, hogy idén hat hónap alatt több Lamborghini talált gazdára, mint egész 2017-ben. A bővüléshez nagymértékben hozzájárult az Urus SUV megjelenése, amelyből tavaly 2565 talált gazdára.

Nyitókép: instagram.com/lamborghini/

Kiemelt Partnereink