Gyártók Nem bír leállni a Seat

Nem bír leállni a Seat

MTI/autopro.hu | 2016.01.23 12:07

Nem bír leállni a Seat

A spanyol márka értékesítése 2,4 százalékkal bővült 2015-ben, legnagyobb gyártóhelyén, a spanyolországi Martorellben a gyártás 7,8 százalékkal növekedett.

Hirdetés

Tavaly a 400 ezer 37 Seat modellt adtak el világszerte, az értékesítés már harmadik éve növekszik. Ulrich Selzer értékesítési igazgató szerint az értékesítési volumen növelése továbbra is elsőrendű szempont a vállalat számára. Ebben nagy szerepet szánnak a márciusban bemutatkozó terepjárónak, amellyel új szegmensben jelenik meg a márka.

A Seat legfőbb piaca Spanyolország, ahol részesedése 7,5 százalékos. Tavaly a belföldi értékesítést 14,3 százalékkal, 77 ezer fölé tudták növelni. Fontos piac Németország is, itt 87 ezer 800 autót adtak el 2015-ben. Jók az eredmények Európán kívül is, Mexikóban, Algériában például 6 százalékos a piaci részesedés. Magyarországon tavaly 2700 modellt adtak el, a márka részesedése 1,3 százalékos az újautó-piacon.

Az OEM tavaly novemberben azt jelentette be, hogy a következő két évében négy új modellel áll elő, ezek közül a SUV az első, amely márciusban, a Genfi Autószalonon mutatkozik be. Az utóbbi években a kompakt szabadidőautók szegmense bővül a legerőteljesebben, ezért a Seat arra számít, hogy az első teljes évben akár 60-70 ezer is elkelhet az új terepjáróból.

A vállalat martorelli gyárában tavaly 477 ezer 077 autót gyártottak, ezen a helyszínen az Ibiza és a Leon mellett az Audi Q3 modellje készült eddig, amelyet azonban hamarosan már a négykarikások magyarországi gyárában fognak gyártani.

Ez a kép a Seat gyárában készült - nemsokára Győrben lehet majd hasonló fotókat készíteni

A Seat árbevétele 2014-ben megközelítette a 7,5 milliárd eurót, 390 ezer 500 jármű értékesítettek abban az évben.

Kiemelt Partnereink