Gyártók Nem ad el járműveket Oroszországba az MAN

Nem ad el járműveket Oroszországba az MAN

autopro.hu/P.B. | 2022.03.03 08:23

Nem ad el járműveket Oroszországba az MAN

Fotó: MAN

Az orosz-ukrán háború miatt leállítja a haszongépjárművek és az alkatrészek szállítását Oroszországba és Fehéroroszországba a Volkswagen Csoporthoz tartozó MAN.

Hirdetés

Az MAN március 2-án leállította a teherautók és azok alkatrészeinek szállítását Oroszországba és Fehéroroszországba. „A háborús cselekmények miatt az MAN-nél is szűk keresztmetszetek alakultak ki az alkatrész-ellátásban, és ennek következtében egyes termékek gyártása is meghiúsult” – írta közleményében a gyártó.

A megkötés a müncheni és a krakkói üzemeket érinti, ezekben a gyárakban már most is kevesebb műszakban, és rövidített munkaidőben dolgoznak, a következő hetekben pedig a leállás sem kizárt. A mintegy 70 alkalmazottat foglalkoztató szentpétervári üzemben az ellátási gondok miatt le is állt a termelés – írja az Automobilwoche.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Volkswagen Csoport számos gyárát érinti a probléma, miszerint az ukrán beszállítók a háború miatt nem tudnak termelni, így a nyugati üzemekben sem tudnak dolgozni. Az alkatrész-ellátási nehézségek már Győrbe is elértek, de az Audi Hungaria egyelőre még a tartalékait éli fel, leállás még nem fenyeget, de hosszabb távon nem tartható fent a jelenlegi helyzet.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink