Gyártók Negyven hangtalan modellel készül a PSA

Negyven hangtalan modellel készül a PSA

autopro.hu/Sz.K. | 2018.04.19 06:30

Negyven hangtalan modellel készül a PSA

Új üzleti egységet hozott létre a PSA leendő elektromos modelljei számára, egyben átszervezte hajtásláncokat fejlesztő struktúráját is. Carlos Tavares kijelentése szerint a konszern 2025-re negyven elektromos modellt fog kínálni, a tervek szerint pedig már 2019-től megindul a jelenlegi típusok villamosítása.

Hirdetés

A PSA bejelentése szerint Alexandre Guignard fogja szenior alelnökként vezetni az Alacsony Károsanyag-kibocsájtású Járművek üzleti egységet. Ő fogja felügyelni az elektromos hajtásláncok fejlesztését a gyártó egész kínálatában, amely így a tervek szerint 2025-re világszerte 40 elektromos modellt kínál majd öt márkáján – a Peugeot-n, a Citroenen, az Opelen, a Vauxhallon és a DS-en – keresztül. Guignard továbbá azért is felelős lesz, hogy segítse a PSA-t a széndioxid-kibocsátási sztenderdek, ezen belül az Európai Unió 2020-as terveinek elérésében.

Jó hír az elektromos francia autókat váróknak, hogy a gyártó a Peugeot 208 és a DS3 Crossback modelljeiből már 2019-ben fog teljesen elektromos verziót is kínálni, a Peugeot 2008 pedig 2020-ban kap hasonló anternatív hajtást.

A konszern menedzsmentjében további személyügyi változásokat is eszközöltek: Guignard Alain Raposo, korábbi elektromos jármű stratégiákkal foglalkozó vezetőt váltja. Raposo a hajtáslánc és alváz mérnökség feje lett, mellyel így Christian Chapellet követi. Chapell a gyártó Közel-Keleti és Afrikai régióinak költségtakarékos működéséért lesz felelős. Ezen kívül Michael van der Sande visszalépett a Renault újjáélesztett Alpine márkájának vezetéséből, és a Jaguar Land Rover ügyvezető igazgatója lesz, mellyel John Edwardsot váltja.

Kiemelt Partnereink