Gyártók Napelemes töltéssel újít a Honda MC-β

Napelemes töltéssel újít a Honda MC-β

Panker Gergő | 2014.02.20 07:43

Napelemes töltéssel újít a Honda MC-β

A Honda elképzeléseiben szerepel az általa szén-dioxid-mentesnek nevezett társadalom megteremtése, amelyben fontos szerephez jut a napenergia.

Hirdetés

A japán autógyártó tesztprogramot indított egy mini elektromos autó bevonásával, amelyben fotovoltaikus energiát gyűjtő és tároló töltőállomásokat alkalmaznak, azaz napenergiával töltik az apró Honda MC-β-kat.

Az MC-β a "Micro Computer Beta" rövidítése, amely remek tesztalanynak bizonyult a projekthez. Az autó két és fél méter hosszú (kb. 20 centivel rövidebb, mint egy Smart ForTwo), csúcssebessége 60 km/h, amelyet egy nyolc lóerős elektromos motor biztosít. A kisautót úgy tervezték, hogy megfeleljen az EU quad-motorokra vonatkozó előírásoknak, hatótávolsága pedig 80 kilométer.

A Honda tavaly mutatta be az 1+1-es elrendezésű miniautót

Arról még nincs hír, hogy a mini elektromos autó mikor kerülhet sorozatgyártásba. A Honda és a Toshiba jelenleg a japánban található Miyakojima városában folytat egy tesztprogramot, melyben a Toshiba feladata a három napelemes töltőállomás megépítése volt. A japán autógyártó tavaly ősszel mutatta be az MC-β legújabb 1+1-es elrendezésű változatát.

Kiemelt Partnereink