Gyártók Nagyon megy idehaza a Škoda Octavia

Nagyon megy idehaza a Škoda Octavia

autopro.hu | 2013.08.01 14:22

Nagyon megy idehaza a Škoda Octavia

Az év első hét hónapjában összesen 32381 új személyautó és 5537 új kishaszongépjármű került a magyar utakra. Autómárkák közül az Opel és a Ford a legkelendőbb, ám az Octavia minden modellt megelőz.

Hirdetés

A JATO Dynamics legfrissebb összesítése szerint 2013. július hónapban összesen 5054 darab új személygépkocsi, valamint 893 darab 3,5 tonna összsúlyt nem meghaladó kishaszongépjármű került forgalomba.

A személygépjárművek esetén ez a forgalomba helyezési mennyiség a tavaly júliusi számoknál 12%-kal magasabb. Az első hét hónap összesítésében az előző év azonos időszakához képest nem történt változás. A kishaszon-gépjárművek esetén az előző év júliusi eredményeihez képest 3%-os visszaesés történt, az első hét hónapot figyelembe véve a számok 13%-kal alacsonyabbak.

Júliusban a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) az Opel volt, 720 darabszámmal, a 2013-as év első hét hónapjában a Ford került ki győztesen 4312 db-os összesített forgalombahelyezéssel, mellyel a hazai piac 11%-át sikerült lefednie a márkának.

Nagyon megy idehaza a Škoda Octavia

Az egyes modellek tekintetében Škoda Octavia-ból kelt el a legtöbb júliusban (330 darab), az éves ranglistát is az Octavia vezeti a modelleknél 1839 db-os eladással.

A magyar gépjárműpiac céges és magán eladások tekintetében továbbra sem mutat számottevő változást. Az új autók forgalomba helyezésének többsége, 74% céges értékesítés, míg a magán eladások a piac 26%-t teszik ki.

Kiemelt Partnereink