Gyártók Nagyon erős szeptembert zárt a Kia

Nagyon erős szeptembert zárt a Kia

autopro.hu/P.B. | 2020.10.06 10:17

Nagyon erős szeptembert zárt a Kia

Fotó: Kia Motors Global Media Center

Tízszázalékos növekedést ért el tavaly szeptemberhez képest a Kia. A dél-koreai cég eladásait főleg a hazai piac húzta fel, bár Koreán kívül is pozitív hónapot zárt a vállalat. A Kia az év hátralévő részében is növekedést vár, így egy nagyon pozitív második félévvel zárhatná a koronavírus-járvány miatt borzasztóan induló évét a dél-koreai vállalat.

Hirdetés

Idén szeptemberben 260.023 autót adott el a Kia világszerte, ebből 51.211 autó Dél-Koreában, a maradék pedig a világ többi részén talált gazdára. A Kia koreai újautó-eladásai 21,9 százalékkal növekedtek a tavalyi szeptemberhez képest, míg a külföldi eladások 7,7 százalékkal, így összességében 10,3 százalékos növekedést hozott a Kia számára a szeptember.

A Kia legnépszerűbb modellje a Sportage SUV volt egy híján 34 ezer eladott példánnyal, a második szintén egy SUV, a Seltos, 31.444 darabbal, míg a harmadik a K5 szedán 25.365 értékesített autóval. Dél-Koreán belül a Carnival volt a legnépszerűbb modell.

A járvány ellenére is fejlesztenek

A Kia közleménye szerint a nehéz gazdasági helyzet ellenére a vállalat tovább fejleszti a szolgáltatásait, ennek része a KiaMobility is, amiről az autopro.hu a napokban beszámolt. A szolgáltatás lényegében megreformálja az autóbérlést.

Emellett a Kia kiemeli, hogy elsősorban az SUV-k iránt növekvő kereslet miatt 2020 utolsó negyedévében is növekedésre számítanak.

Kiemelt Partnereink