Gyártók Nagyobb hatótávval hódítana tovább a Peugeot 2008

Nagyobb hatótávval hódítana tovább a Peugeot 2008

autopro.hu/P.B. | 2023.05.05 04:16

Nagyobb hatótávval hódítana tovább a Peugeot 2008

Fotó: Stellantis

A Peugeot 2008 már több mint három éve a B-szegmensbe tartozó SUV-piac legnépszerűbb modellje. Az autó most egy kis ráncfelvarráson esett át, emellett az elektromos verziója nagyobb akkumulátort és jobb hatótávolságot kapott.

Hirdetés

A 2019 végén bemutatott Peugeot 2008 már 700 ezer legyártott példánynál tart, ráadásul az elmúlt három és fél évben mindig a dobogón állt Európában a B-szegmensbe tartozó SUV-eladásokban, sőt 2021-ben a lista élére is került. A modell sikeréhez sokat tett hozzá az e-2008 is.

Az elektromos verzió frissített kiadása 115 kilowattos villanymotorral és 54 kilowattórás akkumulátorral rendelkezik – a villanymotor teljesítménye 15 kilowattal nőtt, az akkumulátor kapacitása pedig négy kilowattórával. A hatótáv így a WLTP szabvány szerint 341 kilométerről 406 kilométerre nő, ami jelentős, közel 20 százalékos növekedést jelent.

Az anyacég Stellantis tájékoztatása szerint két fedélzeti töltő kapható az autóhoz: az alap egy 7,4 kilowattos egység, de opcionálisan egy háromfázisú, 11 kilowattos töltő is jár az autóhoz, ugyanakkor a töltési idő nem változik, igaz, most már nagyobb akkumulátort kell „etetni”.

Az e-2008-as hajtása ismerős lehet a Peugeot e-208, DS 3 E-Tense, a Jeep Avenger, valamint a teljesen elektromos Peugeot 308 és 308 SW modellekből.

Megújult külső

Az autó megjelenése is átesett némi változáson: a Peugeot 2008 új kiadása immár az egyedi Peugeot fényjelzéssel érkezik, vagyis ez az autó is megkapta elől a függőleges könnyű karmokat, amelyeket először a Peugeot 508-nál vezettek be. Emellett az új logó is először kerül fel a 2008-asokra. A jármű külső méretei változatlanok maradnak.

Matthias Hossann, a Peugeot formatervezési igazgatója a Stellantis közleményében elmondta, hogy az új külső felerősíti azt a „robusztus és izmos stílust, amely ezt a SUV-t minden piacon olyan sikeressé tette”.

A változások az utasteret is elérik: többek között nagyobb képernyővel szerelik fel az infotainment rendszert, valamint új vezetést segítő funkciók is elérhetőek lesznek az autóban.

Spanyol Peugeot

Az elektromos és a belső égésű motorral is kapható SUV-t a spanyolországi vigói üzemben gyártja majd a Stellantis. A frissítésen átesett modell nyártól lesz elérhető a szokásos három változatban: Active, Allure és GT felszereltségben.

A külső megjelenést egyébként az új színváltozatok is feldobják majd, összesen hat színben kínálja a Peugeot a 2008-ast a frissítés után.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink