Gyártók Nagy beruházásra készül Kecskeméten a Mercedes

Nagy beruházásra készül Kecskeméten a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2023.03.20 09:22

Nagy beruházásra készül Kecskeméten a Mercedes

Fotó: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A Mercedes-Benz az elektromos átállás jegyében három gyárára összesen eurómilliárdos összeget fog költeni a következő években a tervei szerint. A három gyár egyike a kecskeméti üzem, amire százmillió eurós összeg juthat.

Hirdetés

A következő években a Mercedes-Benz eurómilliárdos nagyságrendben költ több gyárának fejlesztésére az elektromos átállás jegyében. A hatalmas összegű beruházások a német OEM egy-egy kínai, német és magyar üzemét érintik – hazánk esetében nyilvánvalóan Kecskemétről van szó.

Jörg Burzer, a Mercedes-Benz termelési igazgatója az Automobilwoche cikke szerint elmondta, hogy a befektetés mértéke gyáranként több százmillió euró lesz Pekingben, Rastattban és Kecskeméten is. A németországi Rastattban található üzemben már a következő hónapokban elkezdik a megfelelő munkálatokat. Emellett Németországban Sindelfingen és Bréma üzemeit is fejleszti a gyártó, valamint az USA új támogatási törvénye miatt felmerült a Tuscaloosában található gyár fejlesztése is.

Mint ismert, a Mercedes-Benz 2030-ra tisztán elektromos gyártóvá szeretne válni azokban az országokban, ahol ezt a piaci helyzet lehetővé teszi. Az Európai Unió vélhetően ezen piacok közé tartozik, hiszen a tervek szerint 2035 után csak karbonsemleges új autókat lehet forgalomba helyezni az unióban.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink