Gyártók Nagy bajban lehet a németországi Ford

Nagy bajban lehet a németországi Ford

autopro.hu/P.B. | 2020.09.29 08:17

Nagy bajban lehet a németországi Ford

Fotó: Ford Media Center

A Ford hivatalos közlése szerint a vállalat anyagi helyzete stabil, ám egyes német források szerint az amerikai vállalat európai helyzete nem túl rózsás. Az autógyártó sajtóértesülések szerint 500 millió euró állami támogatást kér, nagyrészt a szövetségi államtól, kisebb részben két tartománytól.

Hirdetés

A Handesblatt nemrég arról írt, hogy a koronavírus-járvány következtében a Ford annyira rossz anyagi helyzetbe került Németországban, hogy állami támogatásra szorul. A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva egy 500 millió eurós hitel lehetőségéről írt, melyet nagyrészt a német kormány, kisebb részben két tartomány biztosítana. A Ford közel 24 ezer embert foglalkoztat a Saar-vidéken és Észak-Rajna-Vesztfáliában.

Gunnar Hermann, a Ford németországi vezetője elmondta, hogy bár a koronavírus-járvány elején valóban felmerült, hogy hitelhez kell folyamodnia a vállalatnak, végül az ideiglenesen bevezetett rövidített munkaidőnek, és egyéb intézkedéseknek hála a Ford tőkeállománya stabil maradt. A cég szóvivője ehhez nem akart hozzáfűzni semmit, mint fogalmazott, a Ford a negyedéves jelentésében beszámolt az anyagi helyzetéről.

A korábbi tervek meghiúsultak

Ahogyan más autóipari szereplők, úgy a Ford sem számolt a koronavírus okozta gazdasági válsággal, így a korábbi terveiket át kellett alakítaniuk. Korábban a Ford 2020 harmadik negyedévére szerette volna stabilizálni európai helyzetét, hogy utána végre újra nyereséges legyen – írja az Automobilwoche.

Ehhez képest a Ford európai piaci részesedése az idei év első felében 7,3 százalékról 7 százalékra esett vissza, míg az üzleti eredményük 807 millió dollárral csökkent.

Kiemelt Partnereink