Gyártók Minden új modelljét elektrifikálná a Nissan Európában

Minden új modelljét elektrifikálná a Nissan Európában

autopro.hu/V.M. | 2021.01.28 09:19

Minden új modelljét elektrifikálná a Nissan Európában

Fotó: Nissan Press

A következő évtized elejétől a Nissan minden újonnan bevezetett modellje elektrifikált változatban lesz csak elérhető a vállalat legfontosabb piacain, így Európában is, hozzásegítve azt a karbonsemlegesség 2050-ig eléréséhez.

Hirdetés

A Nissan szilárdtest akkumulátorokat és más technológiai megoldásokat fog fejleszteni az elektromos járművek energiahatékonyságának javítása és árának csökkentése érdekében.

Ezek a fejlesztések lehetővé fogják tenni számára, hogy a 2030-as évek elejétől Japánban, Kínában, az Egyesült Államokban és Európában minden új típusát csak hibrid vagy tisztán elektromos hajtáslánccal kínálja.

A japán autógyártó kínálatában már most is szerepelnek villanyhajtású modellek, köztük az akkumulátoros elektromos Nissan Leaf is. A típus az első nagy számban értékesített teljesen elektromos autó, a mai napig több mint félmilliót gyártottak belőle.

A Nissan következő akkumulátoros elektromos modellje a tavaly debütált Ariya SUV, ami várhatóan 2021 vége felé kerül a kereskedésekbe.

Az OEM a modellkínálata elektrifikálására vonatkozó terveken kívül azt is bejelentette, hogy működését 2050-re célozza klímasemlegessé tenni. Ennek érdekében az üzemeiben akkumulátorokat fog telepíteni, támogatandó az elektromos áram megújuló energiaforrásokkal történő telephelyi, decentralizált előállítását.

Kiemelt Partnereink