Gyártók Minden készen áll a BMW i4 gyártásához

Minden készen áll a BMW i4 gyártásához

autopro.hu/P.B. | 2020.09.22 06:19

Minden készen áll a BMW i4 gyártásához

Fotó: press.bmwgroup.com

Indulhat a teljesen elektromos BMW i4 gyártása Münchenben, miután az ehhez szükséges átalakításokat befejezték. A gyártósorok átállítása hat hetet vett igénybe, a gyárigazgató szerint az üzem történelmének legátfogóbb átalakítását hajtották végre az elmúlt hetekben.

Hirdetés

Robert Engelhorn, a BMW müncheni üzemének gyárigazgatója szerint a remek tervezés és kivitelezésnek, valamint a külső és belső partnereknek köszönhetően mindössze hat hét alatt a gyár eddigi legkomolyabb átalakítását végezték el, aminek köszönhetően megkezdődhet a teljesen elektromos BMW i4 gyártása Münchenben.

Az átalakítás költsége 200 millió euró volt, ám ugyanerre a gyárra már 2015 és 2018 között 700 millió eurót költött a BMW, hogy a BMW 3-asok festése és összeszerelése a megfelelő szinten történhessen.

A lehető legjobb helykihasználás

Az átalakítások megkezdése előtt lemodellezték a gyártási folyamatokat, így a virtuális valóságnak köszönhetően úgy építették át a gyártósorokat, hogy a lehető legjobban használják ki a rendelkezésre álló tereket. Egyes változtatásokat maguk a dolgozók kértek, akik VR-szemüveggel járták be a munkaterületeket.

A BMW közleménye szerint a gyár egy ékes példája a az okos és hatékony tervezésnek és kivitelezésnek, hiszen az új modell gyártásához a meglévő gyártósorokat alakították át, nem építettek új üzemet. Az i4-es nagyjából 550 kilogrammos akkumulátorait egy új, teljesen automata eszköz fogja az autókba beépíteni, ami kamerák segítségével állapítja meg, hogy az akku a megfelelő helyre került-e. A gyártószalagot is megerősítették az elektromos autó súlyához mérten.

Kiemelt Partnereink