Gyártók Mexikóban építhet gyárat a Tesla

Mexikóban építhet gyárat a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2022.12.19 09:19

Mexikóban építhet gyárat a Tesla

Fotó: Tesla

A Tesla Mexikóban szeretné felépíteni következő észak-amerikai gyárát. A helyi média beszámolója szerint a gyártó ennek fényében már vásárolt egy telket Santa Catarinában, a mexikói Nuevo León államban.

Hirdetés

Amennyiben igaznak bizonyul a Milenio című mexikói újság jelentése, a Tesla 2023 elején hivatalossá teszi a Santa Catarinába tervezett beruházást. A lap forrásként hivatkozik „olyan információkra, amelyekhez a Milenio a titoktartási megállapodás ellenére hozzáfér”. A forrás szerint a Tesla és Nuevo León állam kormánya jelenleg a részletek véglegesítésén dolgozik. Az üzemet Santa Catarina település nyugati részén építik fel.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk október 22-én találkozott Nuevo León kormányzójával, García Sepúlvedával és más magas rangú regionális politikusokkal. December 8-án a Sepúlveda állítólag bejelentette, hogy „történelmi” beruházások küszöbön állnak.

Egy másik észak-amerikai Tesla-gyár helyszínének bejelentését eredetileg Elon Musk jelentette be 2022-re – legutóbb a kanadai Ontario tartományról esett szó. Kanada esetében a hivatkozások a Tesla és a regionális kormányzat közötti tárgyalásokat tükröző dokumentumokon is alapulnak – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink