Gyártók Mérnököktől válik meg a Ford

Mérnököktől válik meg a Ford

autopro.hu/V.R. | 2023.06.28 16:19

Mérnököktől válik meg a Ford

Fotó: Ford Media Center

A Ford nemrégiben bejelentette, hogy megkezdi az elbocsátásokat az Egyesült Államokban és Kanadában, elsősorban a mérnöki állásokat érintve. A detroiti autógyártó azon törekvése részeként vág bele a leépítésekbe, hogy kivonuljon a veszteséges helyekről és csökkentse a létszámot.

Hirdetés

A Ford a költségek csökkentése érdekében munkahelyeket szüntet meg az Egyesült Államokban és Kanadában. A Reuters beszámolója szerint a döntés azt követi, hogy a vállalat májusban közölte, 2023-ban 1,5 és 2 milliárd dollár közötti kiadásokra számít az elektrifikációs struktúraváltás kapcsán. Egy amerikai hírtelevíziós csatorna arról számolt be, hogy a leépítés várhatóan a Ford mindhárom üzletágát érinti.

A Wall Street Journal értesülései szerint a Ford legalább ezer fix bérezésű dolgozó és kölcsönzött munkavállaló elbocsátását tervezi Észak-Amerikában, de a vállalat nem közölte, hogy pontosan hány pozíciót érint a lépés. „A változások által érintett személyeknek végkielégítést, juttatásokat kínálunk” - közölte a Ford egy e-mailben kiküldött közleményben, hozzátéve, hogy a leépítés nem korlátozódik a mérnöki szerepkörökre.

Elavult a dolgozók tudása

Jim Farley, a Ford vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy a vállalatnak túl sok embere van, és hogy a dolgozók közül elég sokan nem rendelkeznek a szükséges készségekkel a jövőre nézve, mivel az autóipar az elektromos járművek és a digitális szolgáltatások irányába mozdul el. A gyártó februárban azt részletezte, hogy a következő három évben közel négyezer termékfejlesztési és adminisztrációs munkahelyet szüntet meg Európában.

A Fordhoz hasonlóan mostanában a Stellantis és a General Motors is dolgozóik elküldését jelentették be.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink