Gyártók Mérföldkőnél a VW elektromos modellcsaládja

Mérföldkőnél a VW elektromos modellcsaládja

autopro.hu/V.M. | 2022.11.17 12:19

Mérföldkőnél a VW elektromos modellcsaládja

Fotó: Volkswagen Newsroom

Egy évvel korábban, mint tervezték, nemrég kiszállították a félmilliomodik tisztán elektromos ID. modellt – közölte a Volkswagen, megjegyezve, hogy a folyamatos ellátási nehézségek ellenére sikerült elérni ezt az eredményt.

Az első ID-modellcsaládbeli autót, egy ID.3-at 2020 októberében adták át tulajdonosának. Ez azt jelenti, hogy alig két évbe telt a mérföldkőnek tekinthető félmilliomodik kiszállítás teljesítése.

Imelda Labbé, a VW értékesítési igazgatója elmondta, az eredmények azt mutatják, hogy „jó úton járunk az elektromobilitási kampányunkkal, és a sikertörténetünk folytatódik.” Hozzátette: „a célkitűzésünk változatlan – a VW-t a legvonzóbb fenntartható mobilitási márkává akarjuk tenni.”

A német gyártó, közlése szerint jelenleg 135 ezer teljesítésre váró, ID. modellre vonatkozó megrendeléssel rendelkezik. Ez 65 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Folytatódik az elektrifikáció

A VW 2033-ra Európában kizárólag elektromos hajtású járműveket kíván gyártani, 2030-ra pedig az európai eladásainak legalább 70 százalékát fogják tisztán elektromos típusok kitenni. Ekkorra az USA-ban és Kínában az értékesítéseinek több mint 50 százalékát fogják elektromos járművek alkotni.

2026-tal bezárólag tíz további elektromos modellt tervez piacra dobni. Ennek köszönhetően minden szegmensben képviseltetheti majd magát, és az „autóipar legszélesebb villanyautó-kínálatával fog rendelkezni” – mondta el Labbé.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink