Gyártók Megugrottak a Toyota globális eladásai

Megugrottak a Toyota globális eladásai

autopro.hu/V.R. | 2023.06.29 14:23

Megugrottak a Toyota globális eladásai

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota nemrégiben arról számolt be, hogy májusban 10 százalékkal megugrottak a globális eladások az egy évvel korábbihoz képest, ami a hazai és más kulcsfontosságú piacokon tapasztalt növekedésnek, valamint a chipek és más alkatrészek kínálatának javulásának köszönhető.

Hirdetés

A vállalat a múlt hónapban a luxusautó márka Lexus-t is beleszámítva közel 850 ezer járművet értékesített világszerte, szemben a tavaly májusi 760 ezer járművel, amikor az eladások súlyos csapást szenvedtek a világjárvány miatt akadozó alkatrészellátás miatt.

Májusban az autógyártó közel 10 ezer akkumulátoros elektromos járművet értékesített világszerte, ideszámolva a Lexus márkát is, így a 2023 első öt hónapjában eladott akkumulátoros járművek száma 36 ezer darabra emelkedett. Továbbá a múlt hónapban a hibridek globális eladásai az előző évhez képest 25,8 százalékkal 261 ezer darabra nőttek, így a világszerte eladott járművek közel egyharmadát tették ki.

Jelentős növekedés hazai pályán

Japánban a Toyota eladásai 35,1 százalékkal 117 ezer darabra ugrottak májusban, ez a bővülés meghaladta az áprilisi 21,5 százalékos éves növekedést is.

A kínai eladások ugyanebben a hónapban 9,3 százalékkal, 162 ezer járműre nőttek az előző évhez képest, ami nagyjából megegyezik azzal a mennyiséggel, amelyet a vállalat áprilisban értékesített az országban – számolt be a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink