Gyártók Megtriplázza belgiumi gyártókapacitását a Volvo

Megtriplázza belgiumi gyártókapacitását a Volvo

autopro.hu/P.B. | 2021.01.12 08:23

Megtriplázza belgiumi gyártókapacitását a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

Háromszorosára növeli a Gentben található gyárának kapacitását a Volvo Cars. Az üzemben elektromos járműveket gyárt a vállalat, amik iránt 2020-ban nagyon nagy volt a kereslet, így a trendekhez igazodik az OEM a beruházással.

Hirdetés

A Volvo Cars bejelentése szerint a gyártó által bevezetett Recharge Cars kategóriába tartozó autók (ezek a plug-in hibridek és a tisztán elektromos autók) iránt óriási mértékben nőtt a kereslet 2020-ban, egész pontosan megduplázódott a 2019-es igény. A növekvő kereslet kielégítésének céljából a Volvo megháromszorozza genti gyárának kapacitását.

A vállalat várakozásai szerint 2022-ben már háromszor annyi elektromos autót gyárthatnak, mint tavaly, ezzel az üzem teljes gyártókapacitásának hatvan százalékát fordítanák elektromos autókra.

Az elektromobilitásban látja a jövőt a Volvo is

A mostani bejelentést megelőzően arról is hírt adott a Volvo Cars, hogy Svédországban, Skövde városában is elektromos motorokat fog gyártani 2025-től. Ennek a beruházásnak az összege 85,3 millió dollár – írja a Manufacturing Global.

A Volvo szerint a vállalat jövője az elektromobilitás, és a vásárlóik is azt várják tőlük, hogy elektromos és plug-in hibrid autókat gyártsanak. A genti gyár mellett más üzemeiben is az elektromos járművek gyártási kapacitásának bővítését tervezi a Volvo.

Kiemelt Partnereink