Gyártók Megtöbbszörözte e-autói eladását a Volvo

Megtöbbszörözte e-autói eladását a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2023.08.04 12:19

Megtöbbszörözte e-autói eladását a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A Volvo Cars svéd autógyártó világszerte 54.165 darab járművet értékesített július hónapban, 21 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt. Csak az elektromos modelleket nézve az eladásait ennél is sokkal nagyobb mértékben sikerült növelnie.

Hirdetés

Július volt egymásután a tizenegyedik hónap mikor a kínai Geely-hez tartozó autógyártó eladásai növekedést mutattak éves összevetésben. Ennek köszönhetően a vállalat eladásai az első hét hónapban elérték a 395.856 autót, ami 18 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi értéket.

Júliusban a teljesen elektromos és plug-in hibrid Recharge modellek teljes eladásokon belüli aránya majdnem az előző évi duplájára, 35 százalékra emelkedett. A tisztán elektromos modellek 10 százalékkal részesedtek az értékesítésekből, szemben az egy évvel korábbi mindössze 3,5 százalékkal.

A Recharge modellek eladásainak növekedése részben az ellátási problémák csillapodásának lehet betudható. A Volvo tavalyi közlése szerint az elektromos autói akkori eladásait negatívan érintették azok az alkatrészszállítási problémák, melyek a kínai járványvédelmi lezárások miatt alakultak ki.

Nem mindenhol arattak a Volvók

A Volvo európai értékesítései a nyár első hónapjában 20.286 autót tettek ki, 28 százalékkal többet, mint egy éve. Itt az elektromosan tölthető típusok az eladások 56 százalékát képezték.

Az Egyesült Államokban a svéd autógyár a tavaly júliusinál 57 százalékkal több, összesen 10.785 autót adott el. Itt a Recharge modellek eladásai 226 százalékkal emelkedtek, a teljes értékesítések 29 százalékát téve ki.

Az egyre nehezebb terepnek számító Kínában viszont 8 százalékkal kevesebb új Volvo került az utakra, mint egy éve. A 14.182 eladott autónak méghozzá csak 8 százaléka volt hálózatról tölthető.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink