Gyártók Megtiltják egyes Fordok németországi értékesítését

Megtiltják egyes Fordok németországi értékesítését

autopro.hu/V.M. | 2022.05.23 11:21

Megtiltják egyes Fordok németországi értékesítését

Fotó: Ford Mynewsdesk

Egy német bíróság megtiltotta a Ford azon modelljeinek németországi értékesítését, melyek képesek az internethez csatlakozni. A bíróság azután határozott így, hogy az amerikai gyártót perbe fogták kommunikációs technológiai szabadalmak jogtalan használata miatt.

Hirdetés

Az ítéletet hozó müncheni regionális bíróság azt is közölte, hogy ítélete nem jogerős, és a Ford még fellebbezhet. Közleményében hozzátette, hogy a felperesnek, a japán IP Bridge-nek még 227 millió eurót kell fizetnie ahhoz, hogy az ítéletet végrehajtsák.

A mostani vita egy újabb kiütközése az autógyártók és a technológiai vállalatok közti ellentétnek. Utóbbiak azt kívánják elérni, hogy a járművek navigációs és kommunikációs rendszereibe beépített fejlesztéseik után licencdíj illesse meg őket.

A Nokia és a Daimler mostanihoz hasonló, régóta húzódó vitája tavaly ért véget. Akkor a Daimler végül beleegyezett, hogy licencdíjat fizessen a finn telekommunikációs cég technológiái után.

A Reuters mostani üggyel kapcsolatos megkeresésére a Ford annyit közölt, hogy a vitás pont az LTE vezeték nélküli adatátviteli hálózatokhoz kapcsolódó szabványok használata.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink