Gyártók Megszakítás nélkül lehet netezni a BMW újdonságával

Megszakítás nélkül lehet netezni a BMW újdonságával

autopro.hu | 2015.03.03 16:15

Megszakítás nélkül lehet netezni a BMW újdonságával

A Barcelonában március 2. és 5. között látogatható Mobil Világkongresszus (Mobile World Congress) alkalmával a BMW bemutatja a Vehicular Small Cell kutatási projektjét, amely a mobil eszközök járműbeli vételi lehetőségeit hivatott javítani.

Hirdetés

Napjainkban a mobil eszközök menet közbeni használata rohamos terjedésének lehetünk tanúi, legyen szó okostelefonokról, táblagépekről, vezeték nélküli személyes kiegészítőkről – mint például okosórák. A gépkocsik karosszériájának intenzív árnyékoló hatása azonban gyakran okoz vételi problémákat, különösen a gyenge lefedettségű területeken közlekedve. E problémák megoldására hívta életre a BMW Group, a Nash Technologies hálózatfejlesztő specialista és a Peiker Acustic autóipari beszállító Vehicular Small Cell közös kutatási projektjét.

A femtocella olyan kisméretű mobilhálózati bázisállomás, amely jellemzően egy háztartás vagy egy kisvállalkozás igényeinek kiszolgálására alkalmas. A Vehicular Small Cell a jármű külső antennája segítségével a mobilhálózatok optimális elérését teszi lehetővé, miközben az utastérben jelentősen mérsékli az elektromágneses sugárzást.

Önműködően hoz létre vezeték nélküli kapcsolatot a járműben működő összes mobileszköz – az utasok ilyen technikáit is beleértve – és a külső antenna között. A kedvezőbb vezeték nélküIi vételi lehetőségek eredményeképpen jóval ritkábban szakadnak meg a menet közbeni telefonbeszélgetések, amelyek minősége is jobbá, illetve stabilabbá válik. A jobb kapcsolat nagyobb adatmennyiség átvitelét is lehetővé teszi, jól érzékelhetően javítva olyan funkciók működését, mint például a szörfözés az interneten, az elektronikus levelezés vagy éppen a zenei anyagok közvetítése.

Kiemelt Partnereink