Gyártók Megrázta, de nem győzte le a járvány az Audi Hungariát

Megrázta, de nem győzte le a járvány az Audi Hungariát

autopro.hu/P.B. | 2020.12.23 07:22

Megrázta, de nem győzte le a járvány az Audi Hungariát

Fotó: Modern Gyárak Éjszakája

A győri Audi igazgatótanácsának elnöke szerint soha nem tapasztalt kihívásokat hozott magával az idei év, ám ezek – és a járvány – nem gyűrték le a vállalatot, sőt, az Audi Hungaria Zrt. jó évet zárt és magas gyártási számokat produkált az évben.

Hirdetés

Alfons Dintner beszéde elején elmondta, hogy a 2020-as év olyan kihívások elé állította a vállalatot, amilyeneket ő maga még nem tapasztalt a 35 éves szakmai pályafutása során – elsősorban a koronavírus-járvány és annak az egész világra gyakorolt hatásai miatt. „Ennek során sok újdonságot kellett megtanulnunk, alkalmazkodnunk kellett számos eddig ismeretlen dologhoz, nagyobb tűrőképességre volt szükségünk, és mindeközben végig fenn kellett tartanunk figyelmünket” – fogalmazott.

Az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke szerint a fáradozások meghozták gyümölcsüket, és a koronavírus-járvány ellenére sikeres évet tudhat maga mögött a vállalat. Mint fogalmazott, első helyen a munkatársak egészségének biztosítása, valamint az ügyfelek kívánságainak teljesítése áll. Az Audi Hungaria néhány hetes tavaszi leállását leszámítva végig termelt az évben, azonban a koronavírus elleni intézkedéseknek köszönhetően minimális esetszámra volt példa Győrben.

Sikeres év lesz az idei

„A vírus megrázott, de nem győzött le bennünket. Ellenkezőleg: Az Audi Hungaria hónapok óta teljes kapacitással dolgozik és teljesíti a megrendeléseket. A 2020-as évet a koronavírus-járvány ellenére mind a motorgyártás, mind a járműgyártás területén magas gyártási darabszámokkal fogjuk zárni" – mondta ünnepi beszédében Dintner.

Az igazgatótanács elnöke szerint a sikeres működés alapjait még a járvány előtt tette le az Audi azzal, hogy 2023-ig lefektette a munkavállalók képviselőivel a legfontosabb keretfeltételeket, amelyeket megállapodásban rögzítettek.

Alfons Dintner büszkén számolt be róla, hogy az Audi Hungaria újra elnyerte a Magyarország Legvonzóbb Munkahelye címet, valamint kitért a vállalat társadalmi felelősségvállalására is, melynek jegyében a győri kórháznak juttattak adományokat összesen száz millió forint értékben.

Fenntartható működés

2020-ban fontos mérföldkövet ünnepelhetett a győri Audi: az Audi Hungaria a második telephely az Audi termelési hálózatában – egyúttal a legnagyobb motorgyártó telephely a VW-konszernen belül – amely klímasemlegesen működik. Ennek utolsó eleme ebben az évben került a helyére a logisztikai központ tetőfelületén létesített napelemparkkal, amely európai rekordot jelent.

Dintner kiemelte, hogy ez a teljesítmény csak munkatársaik odaadó munkájának eredményeként valósulhatott meg. 2020-ban építettük meg 38 milliomodik motorunkat, egyúttal túlléptük a 1,5 millió legyártott jármű-darabszámot is – mondta.

Elektrifikáció Győrben is

Ettől az évtől a győri Audi gyártja az Audi-márka legnagyobb teljesítményű villanymotorjait, ezen felül az Audi e-tron GT modellhez karosszéria-elemeket is gyártanak, ami a győri szerszámgyártás csúcsminőségét bizonyítja.

Az Audi következetesen folytatja elektromos offenzíváját. Az egyik mérföldkövünk ezen az úton az Audi Q3 PHEV gyártása, amely az első Audi plug-in hibrid modell Magyarországról – mondta Alfons Dintner.

Kiemelt Partnereink