Gyártók Megnyitotta első kínai fejlesztőközpontját a Tesla

Megnyitotta első kínai fejlesztőközpontját a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2021.10.27 14:17

Megnyitotta első kínai fejlesztőközpontját a Tesla

Fotó: Pixabay

Átadta a sanghaji Gigafactory mellett épülő K+F központját a Tesla. Ez az első Egyesült Államokon kívüli ilyen létesítménye a gyártónak, mely ezzel párhuzamosan bővítette is az adatbázis-központját Kínában.

Hirdetés

A K+F központtal és az adatbázis-központ bővítésével a Tesla tovább folytatja a kínai működésének lokalizálását. A központban többek között szoftver-, hardver- és villamosmérnöki csapatokat alkalmaz a Tesla. A szakembereknek olyan termékeket és szolgáltatásokat kell kifejleszteniük, amelyek kifejezetten a kínai fogyasztók igényeihez igazodnak. A központban összesen 28 labor lesz.

Az új adatbázis-központ feladata a Tesla helyi adatainak közeli tárolása lesz. A létesítmény az amerikai vállalat válasza a kínai ipari minisztérium azon előírásaira, amelyek megkövetelik a vállalatoktól, hogy az iparággal kapcsolatos fontos adatokat helyben tárolják, ne külföldön.

A fentiek mellett a Tesla egy logisztikai központot is nyitott Sanghajban nem sokkal azután, hogy Pekingben megnyitották a Tesla eddigi ilyen ázsiai központját. A most átadott létesítményben a raktárak mellett egy oktatással foglalkozó részleget is átadtak, ahol egyszerre száz ember is elsajátíthatja a logisztika alapjait – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink