Gyártók Megnyílt az út az önvezető Porschék előtt

Megnyílt az út az önvezető Porschék előtt

autopro.hu/P.B. | 2023.05.10 11:22

Megnyílt az út az önvezető Porschék előtt

Fotó: Porsche Newsroom

Rögtön azt követően, hogy a Volkswagen Csoport szoftveres leányvállalata, a Cariad teljes vezetőségének lecserélését jelentette be, a Porsche máris új partnerséget kötött a szoftverek területén.

Hirdetés

A Porsche a jövő modelljeibe beépíti a Mobileye úgynevezett „SuperVision” technológiai platformjának automatizált asszisztens és navigációs funkcióit - közölte a Mobileye egy nappal azután, hogy a Volkswagen a Cariad átszervezését jelentette be. A Mobileye ezzel a második komoly járműipari szerződését húzta be a Geely után.

Sőt, a Porsche nem az egyetlen tagja a Volkswagen Csoportnak, amely a Mobileye szolgáltatásait fogja igénybe venni - a Volkswagen Commercial Vehicles, vagyis a kishaszongépjárműveket (például az ID.Buzz-t) gyártó vállalat is így döntött, ezzel az amerikai Argo AI-t lecserélve. A Volkswagen tavaly októberben lépett ki az Argo AI-be tervezett beruházásából – írja a Reuters.

Szintet lépne az önvezetésben a Porsche

Azzal, hogy a Porsche bevezeti a Mobileye „SuperVision” rendszerét, a sportkocsi-gyártó lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy bizonyos útszakaszokon levehessék a kezüket a kormányról, és az autó követni tudja a vezető által választott navigációs útvonalat, sávot váltson, és megelőzze a lassabb járműveket – vagyis egyes szakaszokon teljesen autonóm vezetést tenne lehetővé.

Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, a Porsche és a Mobileye kibővített együttműködésének híre egy nappal azután érkezett, hogy a Cariad vezetőségét átalakították, valamint közölték, hogy bővíteni fogják partnerségi bázisukat.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink