Gyártók Megmutatta az Audi, hogy készülnek a győri autói

Megmutatta az Audi, hogy készülnek a győri autói

autopro.hu/P.B. | 2023.11.12 16:23

Megmutatta az Audi, hogy készülnek a győri autói

Fotó: Audi Hungaria

November 7-én az Audi Hungaria 30 éves jubileumi rendezvényén ünnepélyesen megkezdődött az új elektromos motorgeneráció sorozatgyártása a prémium elektromos platform (Premium Platform Electric – PPE) számára, mely az Audi Q6 e-tron modellsorozatban debütál. Az alkalom kapcsán gyárbejárásra is lehetőség nyílt a rendezvényen.

Hirdetés

Győr tökéletes helyszíne a még kompaktabb és hatékonyabb PPE elektromos motorok gyártásának” – mondta Gernot Döllner, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke. „A vállalat magasan képzett csapatával már több mint 400 ezer elektromos hajtást gyártott 2018 óta, amely egy felbecsülhetetlen értékű tapasztalat.” Az Audi Hungaria az Audi Q6 e-tron modellsorozat számára készülő PPE hajtások mellett, az Audi Q8 e-tron számára is gyárt elektromos hajtásokat, továbbá a vállalat egy új gyártóegységet épít fel a Volkswagen konszern MEBeco platformra (moduláris elektromos hajtáskoncepció) épülő autói számára.

„Az Audi Hungaria az elmúlt 30 évben egy kis motorgyárból a járműipar meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Vállalatunk a Volkswagen konszern és a progresszív márkacsoport világszintű termelési hálózatának meghatározó pillére, valamint a magyar gazdaság motorja. Prémium minőségű termékeink mellett széleskörű fejlesztői tevékenységet folytatunk Győrben, valamint magas hozzáadott értékű, a munkatársaink kompetenciáira épülő szolgáltatásokat kínálunk partnereinknek. Az új elektromos motorgeneráció gyártásának megkezdésével folytatjuk vállalatunk felkészítését az elektromobilitás korszakára“– mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria meg is mutatta az érdeklődők számára, miért tökéletes helyszín Győr a PPE elektromos motorok gyártásához. A vállalat jubileumi rendezvényén a résztvevőknek lehetősége nyílt betekinteni az Audi színfalai mögé. Az alábbi galériában Ön is megnézheti, hogyan készülnek az Audi autói Győrben!

Az Audi Hungaria a vállalat alapítása óta több mint 12 milliárd eurót fektetett be Győrben, mellyel a vállalat a magyar ipar egyik legnagyobb beruházója. Az Audi Hungaria az ország egyik legnagyobb munkáltatójaként jelenleg közel 12 ezer munkatársat foglalkoztat. A vállalat alapítása óta elkötelezett támogatója a régió sport és kulturális életének, szociális kezdeményezéseket karol fel, és támogatja a jövő generáció oktatását, valamint a magyarországi kutatás-fejlesztést.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink