Gyártók Megmutatja a Volkswagen, hogy hol tart az önvezetésben

Megmutatja a Volkswagen, hogy hol tart az önvezetésben

autopro.hu/P.B. | 2021.10.10 08:21

Megmutatja a Volkswagen, hogy hol tart az önvezetésben

Fotó: Volkswagen Newsroom

Közeledik az idei ITS konferencia – az Intelligens Közlekedési Rendszerek Világkongresszusát az idei évben október 11-15. között rendezik meg Hamburgban. Az eseményen a Volkswagen beszámol az autonóm járműveivel és fuvarmegosztójával kapcsolatos fejlesztéseiről.

Hirdetés

Gernot Döllner, a Volkswagen Csoport csoportstratégiáért felelős alelnöke szerint az intelligens közlekedési rendszerek kulcsfontosságú szerepet játszanak a jövő mobilitásában a városokban és azon túl is. Mint fogalmazott, ezek az alapvető előfeltételei a karbonsemleges, összekapcsolt, biztonságos és személyre szabott mobilitási megoldásoknak, valamint a Volkswagen Csoport New Auto stratégiájának is a kulcselemei.

Partnereinkkel együtt még hatékonyabbá, fenntarthatóbbá és kényelmesebbé tesszük az emberek és az áruk mobilitását – fogalmazott Döllner.

A mobilitás forradalma

Az autonóm fuvarmegosztási szolgáltatások jelenthetik a mobilitás jövőjét a Volkswagen közleménye szerint. Az OEM két partnerével, az Argo AI-vel és a MOIA-val már tesztelik az autonóm fuvarmegosztást Hamburgban. A tervek szerint a rendszert 2025-től használhatnák az ügyfelek tömeges mértékben.

Az ITS-en kifejezetten látványos módon mutatják be a projektet a vállalatok: a MOIA egy interaktív szimulációval készül, míg a Volkswagen egy 1:2-es arányú, kicsinyített, autonóm ID.Buzz modellt mutat be, míg az MAN és a hamburgi kikötő az autonóm kikötői teherautóról szóló projektet demonstrálják.

Fontosak az adatok

A Volkswagen alá tartozó Cariad a Világkongresszuson betekintést nyújt az adatalapú, a közlekedés biztonságát javító szolgáltatásaiba. Erre példa, hogy a Volkswagen Csoport járműveiből származó anonimizált adatok lehetővé teszik az európai és amerikai hatóságok számára, hogy már ma optimalizálják az útkarbantartást és a téli munkálatokat. 2030-ig akár 40 millió jármű csatlakozhat a felhőhöz, ezáltal biztosítva az alapot a jármű és a környezetének biztonságos elérését.

A Volkswagen számára a városokkal, ipari partnerekkel és állami intézményekkel folytatott együttműködési projektek kulcsfontosságúak egy integrált, környezetbarát közlekedési rendszer létrehozásához. A Csoport 2016 óta különösen szoros partnerségben áll Hamburggal, a konkrét projektek megvalósítása mellett a Volkswagen támogatta Hamburg pályázatát az idei ITS Világkongresszus megrendezésére, melyet október 11-e és 15-e között tartanak az észak-német városban.

Kiemelt Partnereink