Gyártók Megmenekülhet a csődbe jutott e-teherautós cég

Megmenekülhet a csődbe jutott e-teherautós cég

autopro.hu/V.M. | 2023.11.29 06:17

Megmenekülhet a csődbe jutott e-teherautós cég

Fotó: Volta Trucks

Hírek szerint közel állhat a megmeneküléshez a svéd Volta Trucks, ugyanis egyik résztulajdonosa előrehaladott tárgyalásokat folytat az elektromos teherautókat fejlesztő és gyártó vállalat átvételéről.

Hirdetés

A potenciális megmentő a Luxor Capital Group, mely egyúttal hitelezője is az októberben csődbe jutott Volta Trucks-nak. A Sky News értesülései szerint a befektető akár napokon belül megegyezésre juthat a csődfelügyelő Alvarez & Marsal Europe-pal.

A Svédországban és Nagy-Britanniában is tevékenységet folytató Volta azután került bajba, hogy akkumulátorszállítója, az amerikai Proterra augusztusban csődbe ment. Az esemény jelentősen befolyásolta a vállalat termelési terveit, gyakorlatilag leállt a gyártás, ami lehetetlenné tette a tőkéhez jutást.

A Luxor Capital Group 2022 februárja óta résztulajdonosa a Voltának, ami csak Nagy-Britanniában 600 főt foglalkoztat. Azt nem tudni, hogy a teherautógyártót mennyiért veheti át.

A 16 tonnás Volta Zero képében a svédországi vállalatnak már van egy sorozatban gyártott terméke, és mivel csődbe jutásakor több mint 5000 járműre volt megrendelése, egyelőre érdeklődőkből sincs hiány. Ugyanakkor nem egyértelmű, hogy az akkumulátorok honnan érkezhetnek a jövőben, bár ahogy arra az electrive.com is rámutat, lehetséges, hogy továbbra is a Proterrától, ugyanis a cég a Volvo Csoporthoz fog kerülni, ahol valamilyen formában folytatni foglya működését.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink