Gyártók Meglepően hosszú garanciát kínál a Lexus új elektromos autójára

Meglepően hosszú garanciát kínál a Lexus új elektromos autójára

autopro.hu/P.B. | 2020.05.14 08:22

Meglepően hosszú garanciát kínál a Lexus új elektromos autójára

Fotó: Lexus

A Lexus tíz év vagy egymillió kilométer garanciát kínál új, teljesen elektromos modelljére, az UX300e-re. A japán autógyártó garantálja, hogy ennyi idő alatt az akkumulátor kapacitása minimum a 70 százaléka marad az újkori kapacitásnak. A garancia feltétele a rendszeres karbantartás, önmagára a járműre pedig három év garancia jár.

Hirdetés

A szokatlanul hosszú időre szóló garanciát a japán vállalat azzal magyarázza, hogy ez a cég elektromos technológiába vetett bizalmának jele. Míg az elektromos hajtásra tíz év a garancia, addig a motor többi részére öt, magára a járműre pedig három évet ad a gyártó.

A Lexus léghűtéses akkumulátorokat használ az UX300e gyártásához, mert véleményük szerint ez jobb és biztonságosabb megoldás, mint a vízhűtéses változat, és jobb hatékonyságot biztosít magasabb sebességnél is. A hűtőrendszer egyben az utastér hűtésére is szolgál.

Idén jelenhet meg az utakon az UX300e

Az első európai piacra szánt elektromos Lexus megjelenése 2020 végére várható, az autó árát még nem közölte a gyártó.

Az UX300e akkumulátora 54,3 kilowattórás kapacitással rendelkezik, és 18 modulból áll, amik egyenként 16 cellát tartalmaznak, így összesen 288 cellából áll a csomag. Az elektromos motor 150 kilowattos, és az autó elején található – írja az electrive.com

Kiemelt Partnereink