Gyártók Megkezdte új hibrid hajtása gyártását a Toyota

Megkezdte új hibrid hajtása gyártását a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2022.12.22 06:21

Megkezdte új hibrid hajtása gyártását a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota megkezdte ötödik generációs hibrid hajtásrendszere gyártását. Az először a Corollában megjelenő hajtáslánc komponenseit a Toyota lengyelországi és Egyesült Királyságban található üzemeiben állítják elő.

Hirdetés

Az új hajtásrendszer gyártását összesen 77,5 millió euró értékű befektetések előzték meg, melyek során Lengyelországban és Nagy-Britanniában hét gyártósort szereltek át.

A Toyota Motor Manufacturing Poland az MG1 és MG2 elektromos motorok gyártásáért felel, míg a Toyota brit motorgyárában az új 1,8 literes benzines motort szerelik össze. Az új hibrid hajtásrendszer ezek kombinálásával születik meg.

A Nagy-Britanniában és Törökországban készülő új Corollába kerülő ötödik generációs hibrid hajtás az elődjénél könnyebb, kisebb és nagyobb teljesítményű elektromos motorokkal rendelkezik, aminek köszönhetően az elektromos hajtás nagyobb arányban járulhat hozzá a jármű mozgatásához.

Az MG1 motor generátorként és indítómotorként funkcionál, míg az MG2 a másik motor által megtermelt elektromos energiát hasznosítva közvetlenül a kerekek hajtását végzi. A hibrid hajtásrendszer összteljesítménye 140 lóerő.

A Toyota kifutó, negyedik generációs hibrid hajtása 2018 és 2016 óta készült a lengyelországi és brit üzemekben.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink