Gyártók Megkezdte új dolgozóinak felvételét a kecskeméti Mercedes

Megkezdte új dolgozóinak felvételét a kecskeméti Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2022.12.12 14:16

Megkezdte új dolgozóinak felvételét a kecskeméti Mercedes

Fotó: Mercedes-Benz

A következő években megvalósuló beruházásoknak köszönhetően a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban új munkahelyek születnek az elektromobilitáshoz kapcsolódóan. A vállalat nem teketóriázik, már megkezdte új munkatársainak felvételét.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, Kecskeméten az idei évben adták át az új présüzemet a Mercedes gyárában. A mintegy 23 ezer négyzetméteres új présüzem helyben készült alkatrészekkel látja el mind a Magyarországon készülő kompakt gépjárműveket, mind pedig a vállalat globális termelési hálózatának gyárait.

A jövő is biztosított az alföldi üzemben, hiszen az idei évben egy hatalmas, 400 milliárdos beruházást jelentett be a vállalat, aminek eredményeképpen új gyártósorokat telepítenek Kecskeméten. Az új sorokon elektromos platformokat és így magasabb kategóriás elektromos autókat tudnak majd gyártani várhatóan 2025-től.

Már keresik az új munkatársakat

Az említett beruházások miatt szükség van a munkaerő növelésére: a Mercedes-Benz gyár jelentős számú új munkatárs felvételét kezdte meg Kecskeméten a hiros.hu beszámolója szerint. Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a bővüléssel kapcsolatban elmondta, hogy az elektromobilitással kapcsolatos bővítésekre nagyon büszke, és az ehhez kapcsolatosan szükséges új munkaerő toborzása már meg is kezdődött.

„Mindenféle pozícióba keresünk embereket, így például mérnököket, karbantartókat, logisztikusokat, HR-es kollégákat. Első körben tehát az úgynevezett fehérgalléros munkavállalókat vesszük fel. Utána természetesen nagyszámú, a termelésben dolgozó munkaerő toborzása is megindul, rájuk is nagy szükség van. Azt tudom javasolni, hogy akit érdekelnek a nálunk kínált munkalehetőségek, az rendszeresen látogassa a honlapunkat, ahol nap mint nap frissítjük az éppen kiírt, nyitott állásokat” – mondta az ügyvezető igazató.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink