Gyártók Megkezdte termelését a GM és az LG új akkugyára

Megkezdte termelését a GM és az LG új akkugyára

autopro.hu/P.B. | 2022.09.05 15:16

Megkezdte termelését a GM és az LG új akkugyára

Fotó: GMC Pressroom

Az Ultium Cells LLC - a GM és az LG akkumulátorokat gyártó vegyesvállalata - elindította a termelést Ohio államban. Az új akkumulátorgyár az első a tervezett négy közül, amely a következő néhány éven belül épül fel.

Hirdetés

A GM és az LG 2019 májusában alapította a közös vállalkozását, ami 2020 tavaszán indult el és az Ultium Cells nevet kapta, miután a GM 2020 márciusában piacra dobta az új, azonos nevű elektromosautó-platformját.

Az együttműködés keretében eddig négy akkumulátorgyár építését jelentették be, ezek közül az első az ohiói üzem, ami körülbelül 800 embert foglalkoztat, és szomszédos a GM korábbi üzemével, amit a vállalat 2019-ben eladott a Lordstown Motors-nak. A teljes kapacitás elérése után a GM és az LG 1300 alkalmazottat vár a gyárba, melynek kapacitása 40 gigawattóra lesz.

Az új akkumulátorcellák egyelőre csak a GMC Hummer különböző változatait hajtják, így az új gyárban készülő egységek is mind Hummerekbe kerülnek.

Mindazonáltal az Ultium deklarált küldetése, hogy támogassa az észak-amerikai elektromos offenzívát. A General Motors korábban azt is megerősítette, hogy a Cruise Origin és a Cadillac Lyriq is Ultium cellákat fog kapni.

Új összetétel

Az Ultium által gyártott akkumulátorok fejlődést jelentenek a GM által korábban például Chevy Boltban használt NMC (nikkel-mangán-kobalt) akkumulátorokhoz képest. Az új akkuk az előbb említett alapanyagok mellett alumíniumot is tartalmaznak, ezzel mintegy 70 százalékkal csökken a kobalttartalmuk. Az új kémiát az LG Chem és a GM közösen fejlesztette ki.

Az Ultium LLC Tennessee, Michigan és Indiana államban tervezi felépíteni a következő gyárait, minden esetben a GM autógyáraihoz közel – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink