Gyártók Meghiúsult a GM gyáreladása

Meghiúsult a GM gyáreladása

autopro.hu/P.B. | 2022.07.04 08:18

Meghiúsult a GM gyáreladása

Fotó: GM Corporate Newsroom

A General Motors július 1-jén közölte, hogy visszavonta egy bezárt indiai üzem eladását a kínai Great Wall Motor számára, miután nem sikerült megszerezniük a hatósági engedélyeket az üzlethez. A meghiúsulás oka, hogy az indiai kormány nem támogatja a kínai beruházásokat.

Hirdetés

A GM 2020 januárjában megállapodást kötött az érintett üzem eladásáról a Great Wall vállalattal. A kínai gyártó 300 millió dollárt fizetett volna a gyárért, amire egy átfogóbb terv részeként még egymilliárd dollárt költött volna. A kétszer meghosszabbított megállapodás június 30-án járt le.

„Nem tudtuk megszerezni a szükséges jóváhagyásokat a lejárat előtt” - mondta George Svigos, a GM International kommunikációs igazgatója a Reutersnek.

„A stratégiánk Indiában változatlan marad, és most további lehetőségeket fogunk megvizsgálni a telephely értékesítésével kapcsolatban” – tette hozzá.

Nem adják fel

A Great Wall Motor a jövőben is figyelni fog az indiai piacra, és továbbra is keresi az új lehetőségeket” - áll a kínai autógyártó közleményében.

A GM és a Great Wall Motor néhány hónappal azelőtt állapodtak meg, hogy India 2020 áprilisában szigorította álláspontját a szomszédos országokból, főleg a Kínából származó befektetésekkel kapcsolatban. A kínai OEM lett az első jelentős áldozata a lépésnek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink