Gyártók Megfizethető e-autókat fejleszt a Honda és a GM

Megfizethető e-autókat fejleszt a Honda és a GM

autopro.hu/V.M. | 2022.04.08 06:19

Megfizethető e-autókat fejleszt a Honda és a GM

Fotó: GM Corporate Newsroom

A japán Honda és az amerikai General Motors bejelentették, hogy közösen fognak elérhető árú elektromos autókat fejleszteni, amiket aztán 2027-től több milliós darabszámban fognak gyártani.

Hirdetés

A megfizethető e-autókat egy új padlólemez alapjain, a GM saját fejlesztésű Ultium akkumulátortechnológiáját felhasználva fogják kifejleszteni.

A kettő partner a tervben lévő járművekről továbbá megosztotta, hogy köztük kompakt szabadidő-autók is lesznek, tekintettel azok népszerűségére. „A kompakt crossoverek szegmense a legnagyobb a világon, évi több mint 13 milliós értékesítési volumennel” – áll a közös bejelentésben.

Más területeket is lefed a megállapodás

A villanyautók fejlesztése mellett a kettő OEM az eljárásaik és „berendezések” egységesítésében is együtt kíván működni a termelékenység és a minőség javítása céljából. Ezenkívül az akkumulátorfejlesztés területén jelenlévő kooperációs lehetőségeket is meg fogják vizsgálni.

A GM és a Honda már több mint kettő évtizede együttműködik különböző területeken. 2013-tól például közösen fejlesztenek hidrogén üzemanyagcellás rendszereket, míg 2020-ban a Honda amerikai piacra szánt kettő elektromos autójának közös tervezéséről állapodtak meg.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink