Gyártók Megerősítette kapcsolatát a Tesla és a Panasonic

Megerősítette kapcsolatát a Tesla és a Panasonic

autopro.hu/Sz.N. | 2020.06.19 06:18

Megerősítette kapcsolatát a Tesla és a Panasonic

Fotó: BASF

Három évre szóló árazási megállapodást írt alá a Tesla a japán Panasonic-kal a nevadai Tesla Gigafactory-ba történő lítium-ion akkumulátor cellák gyártására és szállítására vonatkozóan – jelentette be az elektromos autógyártó.

Hirdetés

A Tesla és Panasonic egyes források szerint már egyeztettek arról, hogy növeljék a közös akkumulátor vállalkozásuk gyártási kapacitását. A Panasonic májusban tett utalást arra, hogy új akkumulátorok fejlesztésén dolgozik a Teslával, melyek valószínűleg nagyobb teljesítményűek lesznek.

A Tesla elmondása szerint a megállapodás - melyet múlt héten írtak alá, de már 2020. április 1-jén hatályba lépett -, a Panasonic számára termeléskapacitási kötelezettséget, a Tesla számára pedig felvásárlási mennyiséget határoz meg az egyezség első két évére vonatkozóan.

A Tesla továbbá kiegészítette a japán gyártóval való partnerségének általános szerződési feltételeit: a megállapodás 10 évvel történő lejáratát akkor módosítják, ha a Panasonic valamilyen gyártási mérföldkőhöz érne.

A Panasonic már nem a Tesla kizárólagos akkumulátor beszállítója, ennek ellenére sikerült megtartani vele az Egyesült Államokbeli közös akkumulátor üzletét, mivel a Tesla elektromos autói iránti kereslet egyre növekszik.

Májusban, a befektetők meglepetésére, a Tesla a koronavírus gazdasági hatásai ellenére az egymást követő harmadik negyedévben jelentett nyereségről – számolt be a Reuters.

Kiemelt Partnereink